KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Światowy Dzień Ziemi - 22 kwietnia

Hasłem tegorocznych obchodów Dnia Ziemi jest „Przywróć naszą Ziemię”.

Tak, jak napisano na Instagramie NASY niezależnie od tego, gdzie jesteśmy, łączy nas maleńka, błękitna planeta. Na niej znajdują się naturalne systemy, które łączą się i wzajemnie na siebie oddziaływają, aby życie na Ziemi mogło trwać. Nasza planeta jest piękna, ale ludzie swoją działalnością niestety ją niszczą. Metodą małych kroków i niewielkich na pozór zmian możemy ją chronić.

Jesteśmy pierwszym pokoleniem, które żyje w sposób świadomy, i ostatnim, które ma szanse naprawić wyrządzone na ziemi szkody.

Postarajmy się działać razem, aby wszystkim nam żyło się lepiej!

W naszej szkole włączając się w obchody Dnia Ziemi Samorząd Uczniowski ogłosił „Zakręconą akcję pod hasłem: Zbieramy nakrętki – chronimy środowisko!!!”. Uczniowie w dniach od 21 do 23 kwietnia 2021r. przynoszą do szkoły nakrętki. Na korytarzu szkolnym p. Teresa Kluczkowska przygotowała plakaty i dekorację na Dzień Ziemi. Jeden z uczniów klasy VIII C – Krystian Kowalski wykonał również plakat.