KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

"Matematyka to niezła sztuka" Innowacja matematyczna

Projekt ma zachęcać uczniów, ich rodziców, kolegów do wspólnej zabawy matematyką i pokazać, że dzięki matematyce mogą powstawać rzeczy

o charakterze artystycznym i wytwórczy, wręcz rękodzieła. W ramach projektu przewidziany jest cykl zajęć praktycznych: warsztaty z haftu matematycznego, mozaiki matematycznej, grafiki komputerowej, geometrycznych form przestrzennych czy fotografii. Wszystko wsparte technologią informacyjno-komunikacyjną. Zorganizowane zostaną konkursy: "Matematyka igłą szyta", "Matematyka w obiektywie" (wszystkie poprzedzone warsztatami). Najlepsze dzieła, które powstaną w ramach projektu staną się elementami wystroju szkoły. Projekt zakłada również regularne

spotkania "Miłośników gier logicznych

i zagadek matematycznych”. Realizacja projektu na bieżąco relacjonowana będzie na stronie internetowej szkoły i w gazetce szkolnej. Praca wspólna na lekcjach jak i samodzielna w domu będzie wspomagana przez platformy edukacyjne i programy multimedialne.