KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

WALENTYNKI W MIESCIE - akcja lokalna ZSP nr 9

W dniu 14 lutego 2021 roku uczennice klasy 8a: Ania, Oliwia, Maja oraz Julia pod opieką p. Izabeli Zielińskiej i p. Magdaleny Milewicz-Sukiennik przeprowadziły akcję "Walentynki w mieście".

Wcieliły się w rolę niewiast niosących miłość. Wyszły na ulice miasta, przemieszczały się po bełchatowskich osiedlach i wręczały napotkanym przechodniom czerwone balony, kartki z życzeniami walentynkowymi oraz lizaki dla najmłodszych.

Przedsięwzięcie zakończyło się sukcesem. Na swej drodze nasze czerwone boginki spotkały wielu ludzi, którzy z entuzjazmem podeszli do akcji. Każdy przechodzień gratulował pomysłu, podziękował za życzenia miłosci,ludzkiej życzliwości i radości na każdy dzień.  Każdy, bez wzgledu na wiek okazał radość z tego przypadkowego spotkania. Oczywiscie nasze kobietki nie omieszkały zagrzać do walki bełchatowskim piłkarzy, którzy właśnie rozgrzewali się przed meczem. Śmiechu było co nie miara. Nie pozostało nam nic innego, jak poczekać na dobre wieści od trenerów.

Akcję zakończyłyśmy z nadzieją, że udało nam się rozpalić czyjeś serce, nakłonić do wyznania uczuć i po prostu być życzliwym wobec drugiego człowieka.

Uczennice stwierdziły, że walentynki 2021 na zawsze pozostaną w ich pamięci.