KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

"Ekopracownia pod chmurką"

Wartość ogólna zadania wynosi 35 000,00 zł z czego:

  • 31 500,00 zł pochodzi z dotacji WFOŚiGW w Łodzi
  • 3 500,00 zł to wkład własny Miasta Bełchatowa

Realizacja projektu polega na utworzeniu ogródka dydaktycznego poprzez zakup elementów wyposażenia punktu dydaktycznego oraz zakup krzewów, bylin i drzew.

W ogródku powstały 4 stacje edukacyjne tj:

„Skalny zakątek”, w którym odbywać się będą zajęcia obserwacyjno-badawcze.

„Co w trawie piszczy”, w którym znajdować się będzie obrotowa gra dydaktyczna Mrowisko-kretowisko,

„Tropami zwierząt”, w której znajdować się będzie gra dydaktyczna polegająca na dopasowaniu tropów zwierząt do ich sylwetek,

„Ścieszka sensoryczna”, która będzie miejscem, gdzie dzieci samodzielnie bądź pod opieką nauczyciela będą rozbudzać zmysł dotyku, węchu i wzroku. 

Celem ekologicznego ogródka jest ułatwienie dzieciom w poznawaniu zagadnień z zakresu przyrody i ekologii.